עובדה ראשונה- מי השתייה המגיעים אלינו בברזים מזוהמים – אין על כך ויכוח . זיהומים שונים וגורמים המזהמים את המים מוצאים את דרכם אל כוסות השתייה שלנו מסיבות שלנו גורמת לחברות שונות למצוא פתרונות לסינון וטיהור המים.

לא פעם אנו שומעים בחדשות כי באישור מסוים בארץ נאסרת השתייה מהברז מחשש לזיהום כזה או אחר והתושבים מתבקשים למצוא פתרונות שונים עד יעבור הזעם.

עובדה שנייה- משרד הבריאות אומנם עורך סינונים למים אך אלו אינם מספיקים דיים. המים עוברים אלינו בצנרת מים מורכבת ומסועפת ולכן מכילים רכיבים של חלודה ומתכות כתוצאה מהמעברים , אותם חומרים אומנם אינם נראים לעין אך התהליך שהמים עוברים משאירים טעם או ריח לוואי ומשפיעים על איכות המים שאנו שותים מהברז.

הפתרון לשמירת איכות המים באופן קבוע הוא רכישת מסנן מים ביתי , חדשות לבקרים חברות העוקות בכך ממציאות ומשווקות מסנן מים כדבר הטוב ביותר לצריכה הביתית .

המסנן הוא מתקן המסייע בטיהור מי השתייה מחיידקים ומזהמים שונים. ישנם סוגים שונים של מסנני מים . המסנן מאפשר זרימת מים, ומונע מעברם של חלקיקים מעבר לגודל מסוים. המסננים שונים זה מזה ביכולת הסינון של גדלי החלקיקים השונים.  את המסנן מתקינים  בנקודת המוצא הראשית של המים לדירה, סמוך לשעון המים, או על ברז ספציפי.

מסנן מים ביתי הוא שם כולל לכל אמצעי טיהור המים, אשר עושים שימוש במים של רשת המים הארצית, אבל, באמצעים שונים, מטייבים ומטהרים אותם מחומרים שונים המצויים בהם. לכן, בעת רכישת מסנן מים ביתי אצל יבואנים ומשווקים שמתמחים בתחום טיהור והשבחת המים, מומלץ לשאול מה בדיוק מסנן המסנן.

אך איך נדע מה הטוב ביותר בשביל המשפחה הפרטית שלי ?

ישנם ארבעה סוגי מסנני מים ביתיים עיקריים כיום: מסנן אבנית, מסנן מכני, מסנן פחם פעיל ומסנן הפועל בשיטת האוסמוזה ההפוכה. כל אחד מהם מסנן רכיבים שונים הנמצאים במים הזורמים. מכיוון שסינון מים הוא עניין בריאותי, קיים תו תקן של המכון הישראלי לתקנים על מסנני מים. תו התקן נועד בכדי להבטיח שחברות המייצרות מסנני מים יספקו לכם מערכות סינון העומדות בדרישות גבוהות ובתנאים מחמירים.

1.מסנן אבנית -מסנן את האבנית מהמים. רצוי לדאוג לסינון האבנית ובשיטת סינון זו מדובר במסנן המכיל כדוריות סיליפוס ומותקן על ידי שרברב בסמוך לברז המים הראשי.

2.מסנן מכני – המסנן הפשוט ביותר לשימוש הינו המסנן המכאני, אשר פועל כמסננת פשוטה. חסרונו העיקרי של מסנן זה הוא שאינו אינו יכול לסנן את האבנית .הוא מותקן בסמוך לברז המים הראשי על ידי שרברב, והוא מסנן לכלוך גס במצוי במים כמו גרגירי חול או חלקיקי חלודה מעל לגודל מסוים. הוא מתאים בעיקר לבתים ובניינים בהם קיימת צנרת ישנה.

3.מסנן פחם פעיל – הפחם מכיל נקבוביות זעירות אשר יכולות לספוח חומרים שונים. מסנן מים המותקן מתחת לכיור המטבח, ומטרתו לסנן את טעם וריח הכלור שבמים. מסננים של פחם פעיל ניתנים להתקנה בכניסת המים לדירה – בסמוך לשעון המים – או כיחידה עצמאית שברז במוצאה. כמו כן, ניתן למצוא מסננים אלו מותקנים על פיית ברזים ובקנקנים. המסנן מבצע סינון חלקיקים מעל לגודל מסוים, אבל מומלץ להתקין אותו בשילוב עם מסנן מכני ליד השיבר הראשי, על מנת לשפר את פעולתו.

4.מסנן מים ביתי הפועל בשיטת האוסמוזה ההפוכה – מסנן מים המותקן מתחת לכיור וכולל את מסנן מכני, מסנן פחם פעיל, ממברנה אשר מטרתה לספוח את שאר המלחים והמינרלים שבמים, ולרוב, גם מסנן לשיפור טעם המים . מערכות המבוססות על עיקרון זה רגישות לחיידקים או לכלור במים. מערכות סינון וטיהור המבוססות על אוסמוזה הפוכה יכילו תמיד סנן מכני וסנן של פחם פעיל.

מסנן הפועל בשיטת האוסמוזה ההפוכה מספק את התוצאות הטובות ביותר, מאחר והוא מאפשר לכם לשתות את המים שלכם ללא חלקיקים צפים או טעמי וריחות לוואי.

לסיכום, ישנם סוגים רבים של מסננים הניתנים להתקנה בביתכם וישפרו את איכות ובריאות המים שאתם שותים. כאשר אתם בוחרים את המסנן, בקשו מהספק להציג לכם תעודת אישור של מכון התקנים הישראלי. כך תדעו שהמסנן שבחרתם עומד בתקנים הנדרשים.

 

לרכישה ועיון במצורינו מסנני אבנית, מערכת סינון אוסמוזה הפוכה